شرکت سبدگردان زاگرس

تحلیل بنیادی وخارزم (شرکت سرمایه گذاری خوارزمی)

در تحلیل بنیادی وخارزم (شرکت سرمایه گذاری خوارزمی) سعی شده است تا با اطلاعات در دسترس و با تجزیه و تحلیل داده‌ها با ۲ رویکرد، عملکرد شرکت در آینده پیش‌بینی شود. در این مقاله به تحلیل بنیادی وخارزم و معرفی موردی شرکت سرمایه گذاری خوارزمی پرداخته می‌شود و در انتها به این سوال پاسخ داده می‌شود که آیا نماد وخارزم برای سرمایه گذاری گزینه‌ی مناسبی است یا خیر؟

معرفی شرکت

شرکت سرمایه‌گذاری خوارزمی درسال ۱۳۷۶ با سرمایه ۱۰۰ میلیارد ریال به صورت سهامی خاص به ثبت رسیده است. این شرکت در سال ۱۳۸۴ به سهامی عام تغییر یافت. سهام شرکت در سال ۱۳۸۹ نزد سازمان بورس و اوراق بهادار ثبت و در اسفند ماه همان سال در بازار اول فرابورس ایران پذیرفته شد و هم‌اکنون با نماد معاملاتی «وخارزم» در بازار اول بورس اوراق بهادار تهران در حال معامله است. فعالیت اصلی شرکت سرمایه‌گذاری خوارزمی عمدتا در زمینه‌های تولید برق، احداث ساختمان، بازار سرمایه، تولید دارو، فعالیت‌های معدنی و تولید و بهره‌برداری از انواع سخت‌افزار و نرم‌افزار تجهیزات الکترونیکی و الکتریکی و رایانه‌ای و واردات و صادرات است.

نام شرکتسرمایه گذاری خوارزمی
نمادوخارزم
سهامدارانموسسه توسعه همیاری سپهر (۲۰ درصد)، شرکت سرمایه گذاری گروه مالی سپهرصادرات-س.ع- (۱۰ درصد)، شرکت آرمان اندیشان رستاک-سهامی خاص- (۹ درصد)، شرکت گروه مالی بانک مسکن-سهامی عام- (۴ درصد)، شرکت سرمایه گذاری تامین آتیه مسکن-سهامی خاص- (۳ درصد)، IFM صندوق س.ا.بازارگردانی سپهربازارسرمایه (۲ درصد)، شرکت رادیس-سهامی خاص- (۱ درصد)، سایر (۵۱ درصد)
شناوری سهام۵۱ درصد
سرمایه ثبتی۱۸,۷۰۰,۰۰۰ میلیون ریال
سال مالی۱۴۰۲/۰۳/۳۱
ارزش بازار(۱۴۰۱/۱۲/۲۳) ۸۸,۶۸۷,۵۰۰ میلیون ریال
شرکت‌های بورسیدسینا (۱۶/۵۵ درصد)، وبصادر (۱۲/۴۳ درصد)، فولاد (۸/۵۳ درصد)، فملی (۸/۲ درصد)، کچاد (۴/۷ درصد)، شپدیس (۵/۲ درصد)، شبندر (۵ درصد)، شفن (۴/۷۹ درصد)، وپاسار (۴/۸۸ درصد)، شخارک (۳/۷۴ درصد)، رکیش (۳/۷۳ درصد)، شپنا (۳/۴ درصد)، همراه (۲/۲۵ درصد)، سپاها (۱/۸۸ درصد)، سخوز (۱/۸۳ درصد)، سنیر (۱/۵۹ درصد)، فباهنر (۱/۶ درصد)، فخوز (۱/۶۶ درصد)، ارفع (۱/۳۸ درصد)، سایر (۶/۶۴ درصد)
شرکت‌های غیر بورسیشرکت توسعه برق و انرژی سپهر (۳۰ درصد)، گروه خدمات بازار سرمایه الگوریتم (۲۴ درصد)، تامین سرمایه سپهر (۱۰ درصد)، توسعه مدیریت سرمایه خوارزمی (۵ درصد)، سرمایه گذاری ساختمانی خوارزمی (۳ درصد)، توسعه معادن صدر جهان (۳ درصد)، بیمه سرمد (۲ درصد)، شرکت تولید و توسعه ایستگاهی سپهر بازار سرمایه (۲ درصد)، سایر (۲۱ درصد)  

معرفی ترکیب دارایی‌ها

پرتفوی بورسی وخارزم

ارزش بخش زیادی از پرتفوی بورسی وخارزم متعلق به شرکت داروسازی سینا، بانک صادرات ایران،  شرکت فولاد مبارکه و ملی‌صنایع‌مس‌ایران‌ است. مازاد ارزش پرتفوی بورسی این شرکت در تاریخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۳ حدود ۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان است.

پرتفوی غیربورسی وخارزم

بخشی از پرتفوی غیربورسی وخارزم نیز در جدول بالا قابل مشاهده است. مازاد ارزش پرتفوی غیربورسی بر اساس ارزش‌گذاری انجام شده در تاریخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۳ حدود ۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است.

تحلیل شرکت‌های سرمایه‌گذاری

 برای بررسی و تحلیل بنیادی وخارزم که از شرکت‌های سرمایه‌گذاری است، دو رویکرد مورد برای ارزشیابی قرار می‌گیرد:

۱) رویکرد دارایی محور

۲) رویکرد جریان نقدی حاصل از سرمایه‌گذاری‌های شرکت

رویکرد دارایی محور

شرکت‌های سرمایه‌گذاری اصولا به روش [۱]NAV (خالص ارزش دارایی) مورد ارزشیابی قرار می‌گیرند که با توجه به استاندارد حسابداری شماره ۱۵ در صورت‌های مالی، خالص ارزش دارایی‌ها به‌اقل بهای تمام شده و خالص ارزش فروش ثبت می‌گردد.

 با توجه به وضعیت تورمی و همچنین تغییر دائمی ارزش دارایی‌ها و بدهی‌های شرکت اصلی، ارزش روز خالص دارایی‌ها از جمع ارزش ویژه، تغییر ارزش سرمایه‌گذاری در شرکت‌ها (بورسی و غیر بورسی)، تغییر ارزش سایر دارایی‌ها و بدهی‌ها قابل محاسبه است.

یک سرمایه‌گذار خرد عموما زمانی در شرکت سرمایه‌گذاری ورود خواهد کرد که بابت ریسک‌های متحمل شده، صرف ریسک خود را دریافت کرده باشد در غیر این صورت با توجه به اینکه سرمایه‌گذار خرد خود شخصا امکان تشکیل سبد آن شرکت سرمایه گذاری را خواهد داشت، سرمایه‌گذاری در شرکت‌های سرمایه‌گذاری برای او جذاب نخواهد بود. لذا همین امر سبب شده است که در بازار ثانویه معمولا نسبت [۲]P/NAV عددی کمتر از یک واحد می‌باشد.

P/NAV تعادلی

P/NAV  تعادلی سهام شرکت‌ها با توجه به شرایط آن‌ها با یکدیگر متفاوت می‌باشد. در زیر به برخی از مهمترین عوامل موثر بر P/NAV تعادلی اشاره شده است:

استراتژی سهامدار عمده: استراتژی سهامدار عمده در خرید، فروش و یا نگهداری سهام هر شرکتی همواره یکی از عوامل در بررسی موقعیت خرید برای سرمایه‌گذاران خرد می‌باشد.

شناوری سهام شرکت: هر چه شناوری سهام شرکت کمتر باشد، برای سرمایه‌گذاران جذابتر است.

اندازه شرکت: سرمایه‌گذاران عموما تمایل به سرمایه‌گذاری در شرکت‌های کوچک دارند.

وضعیت سودآوری و چشم انداز زیرمجموعه: هر چه چشم انداز زیرمجموعه‌ها بهتر باشد، P/NAV تعادلی بالاتر خواهد بود.

قابلیت نقدشوندگی دارایی‌ها: هرچه دارایی‌های شرکت سرمایه‌گذاری قابلیت نقدشوندگی بالاتر داشته باشد P/NAV تعادلی بالاتر می‌‍رود.

محاسبه خالص ارزش دارایی‌های وخارزم

همانطور که در بالا اشاره شد سرمایه‌گذاری‌های شرکت سرمایه‌گذاری خوارزمی شامل سرمایه‌گذاری در شرکت‌های بورسی، شرکت‌های غیر بورسی می‌باشد. ارزش خالص دارایی با توجه به صورت مالی ۶ ماهه منتهی به ۱۴۰۱/۰۹/۳۰ و آخرین صورت وضعیت پرتفوی منتشره برای دوره‌ی یک ماهه منتهی به ۱۴۰۱/۱۱/۳۰ و قیمت سهام در تاریخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۳ برآورد شده است.

با بررسی وضعیت پرتفو این شرکت مبلغ ۳۰,۵۳۴,۸۸۸ میلیون ریال در شرکت‌های بورسی سرمایه‌گذاری نموده است که با محاسبه‌ی ارزش روز، این دارایی‌ها ۷۹,۷۴۷,۹۸۳ میلیون ریال ارزش دارند. علاوه بر این دارایی‌ها شرکت مبلغ ۳۴,۸۵۳,۶۲۵ میلیون ریال در شرکت‌های غیربورسی سرمایه‌گذاری نموده است که با بررسی و ارزش‌گذاری این شرکت‌ها، ارزش روز این دارایی‌ها ۹۸,۲۰۲,۶۰۹ میلیون ریال محاسبه شد. لازم به ذکر است این شرکت مبلغ ۶۴,۴۳۴,۶۳۸ میلیون ریال حقوق صاحبان سهام نیز دارد.

 خالص ارزش دارایی‌های شرکت از مجموع  ارزش افزوده‌ی روز پرتفوی بورسی، ارزش افزوده‌ی روز پرتفوی غیر بورسی، حقوق صاحبان سهام و نیز ذخیره کاهش ارزش سرمایه‌گذاری‌ها محاسبه می‌شود لذا با در نظر گرفتن این توضیحات خالص ارزش دارایی‌های وخارزم ۱۸۰,۰۰۹,۵۷۳ میلیون ریال می‌باشد در حالی که ارزش روز این شرکت در بازار بورس ۸۸,۶۸۷,۵۰۰ میلیون ریال می‌باشد لذا این شرکت در ۴۹ درصد از ارزش ذاتی خود در حال معامله است.        

نمادوخارزم
ارزش بازار پرتفوی بورسی شرکت۷۹,۷۴۷,۹۸۳ میلیون ریال
بهای تمام شده پرتفوی بورسی شرکت۳۰,۵۳۴,۸۸۸  میلیون ریال
ارزش افزوده روز پرتفوی بورسی۴۹,۲۱۳,۰۹۵ میلیون ریال
ارزش بازار برآوردی پرتفوی غیر بورسی شرکت۹۸,۲۰۲,۶۰۹ میلیون ریال
بهای تمام شده پرتفوی غیر بورسی شرکت۳۴,۸۵۳,۶۲۵ میلیون ریال
ارزش افزوده پرتفوی غیر بورسی شرکت۶۳,۳۳۸,۳۰۹ میلیون ریال
سود و زیان واگذاری بعد از تاریخ ترازنامه۳,۰۲۳,۵۳۰ میلیون ریال
حقوق صاحبان سهام۶۴,۴۳۴,۶۳۸ میلیون ریال
ذخیره کاهش ارزش سرمایه گذاری‌ها۰
آخرین سرمایه۱۸,۷۵۰,۰۰۰ میلیون ریال
NAV  شرکت به ازای هر سهم۹,۶۰۱ ریال
قیمت۴,۷۳۰ ریال
P/NAV۴۹ درصد

رویکرد جریان نقدی حاصل از سرمایه‌گذاری‌های شرکت

در این روش با توجه به جریان‌های نقدی شرکت به برآورد سودآوری شرکت در سال آینده پرداخته و براساس تقسیم EPS[۳] بر قیمت P/E سهم تخمین زده می‌شود.

براساس سود برآورد شده، پیش بینی می‌شود شرکت سرمایه گذاری خوارزمی در سال مالی منتهی به خرداد ۱۴۰۲ و خرداد ۱۴۰۳ به ترتیب ۱۰۳۲ و ۱۰۷۰ واحد به ازای هر سهم سودسازی داشته باشد.

دوره مالی۱۲ماهه منتهی به۱۴۰۱/۰۳/۳۱۶ ماهه منتهی به ۱۴۰۱/۰۹۶ ماه باقیمانده۱۲ماهه منتهی به ۱۴۰۲/۰۳/۳۱۱۲ماهه منتهی به ۱۴۰۳/۰۳/۳۱۱۲ماهه منتهی به ۱۴۰۴/۰۳/۳۱
درامد سود سهام۱۱,۵۵۰,۳۹۱۴,۲۴۳,۵۱۷۶,۹۱۷,۳۳۷۱۱,۱۶۰,۸۵۴۹,۸۰۰,۷۲۲۱۱,۷۵۱,۵۲۲
درامد سود تضمین شده۶۴,۷۲۳۲,۵۰۰۱,۴۳۶۳,۹۳۶۳,۹۳۶۳,۹۳۶
سود (زیان) فروش سرمایه گذاری ها۸,۲۱۲,۸۴۲۷,۷۸۴,۲۵۲۲,۶۲۹,۹۴۴۱۰,۴۱۴,۱۹۶۱۱,۱۵۰,۹۳۷۱۶,۰۵۷,۳۴۹
سود (زیان) تغییر ارزش سرمایه گذاری در اوراق بهادار۶۳,۱۰۲۹,۹۲۶۹,۹۲۶۱۹,۸۵۲۲۵,۸۰۸۳۳,۵۵۰
سایر درامدهای عملیاتی۴۳,۲۰۰۲۶,۴۱۱۲۶,۴۱۱۵۲,۸۲۲۵۲,۸۲۲۵۲,۸۲۲
درامد کل۱۹,۹۳۴,۲۵۸۱۲,۰۶۶,۶۰۶۹,۵۸۵,۰۵۴۲۱,۶۵۱,۶۶۰۲۱,۰۳۴,۲۲۵۲۷,۸۹۹,۱۷۹
هزینه های عمومی، اداری و تشکیلاتی-۳۸۷۴۷۴-۲۲۹۳۷۱(۱۲۹,۸۵۸)(۳۵۹,۲۲۹)(۴۶۶,۹۹۸)(۶۰۷,۰۹۷)
سایر هزینه های عملیاتی-۱۵۷۹۰-۲۰۶۶۴(۵۸۴,۵۹۹)(۶۰۵,۲۶۳)
سود (زیان) عملیاتی۱۹,۵۳۰,۹۹۴۱۱,۸۱۶,۵۷۱۸,۸۷۰,۵۹۷۲۰,۶۸۷,۱۶۸۲۰,۵۶۷,۲۲۷۲۷,۲۹۲,۰۸۲
هزینه های مالی(۱,۱۴۵,۱۴۹)(۷۹۱,۵۶۴)(۵۹۴,۲۲۰)(۱,۳۸۵,۷۸۴)(۵۵۰,۳۷۴)(۷۳۰,۳۳۰)
خالص سایر درامدها و هزینه های غیرعملیاتی۸۸۷۶۲۳۲,۲۹۰۲,۹۱۳۰۰
سود (زیان) خالص عملیات در حال تداوم قبل از مالیات۱۸,۳۸۶,۷۳۲۱۱,۰۲۵,۶۳۰۸,۲۷۸,۶۶۷۱۹,۳۰۴,۲۹۷۲۰,۰۱۶,۸۵۳۲۶,۵۶۱,۷۵۳
مالیات۰-۲۱۰۱(۱,۵۷۸)(۳,۶۷۹)(۳,۸۱۴)(۵,۰۶۲)
سود (زیان) خالص عملیات در حال تداوم۱۸,۳۸۶,۷۳۲۱۱,۰۲۳,۵۲۹۸,۲۷۷,۰۹۰۱۹,۳۰۰,۶۱۹۲۰,۰۱۳,۰۳۸۲۶,۵۵۶,۶۹۱
سود (زیان) خالص۱۸۳۸۶۷۳۲۱۱۰۲۳۵۲۹۸,۲۷۷,۰۹۰۱۹,۳۰۰,۶۱۹۲۰,۰۱۳,۰۳۸۲۶,۵۵۶,۶۹۱
سود هر سهم پس از کسر مالیات۹۸۳۵۸۹۴۴۳۱,۰۳۲۱,۰۷۰۱,۴۲۰
سرمایه۱۸۷۰۰۰۰۰۱۸۷۰۰۰۰۰۱۸,۷۰۰,۰۰۰۱۸,۷۰۰,۰۰۰۱۸,۷۰۰,۰۰۰۱۸,۷۰۰,۰۰۰
سود هر سهم بر اساس آخرین سرمایه۹۸۳۵۸۹۴۴۳۱,۰۳۲۱,۰۷۰۱,۴۲۰

نتیجه‌گیری تحلیل بنیادی وخارزم

با توجه به موارد ذکر شده در تحلیل بنیادی وخارزم، شرکت سرمایه‌گذاری خوارزمی در حال حاضر در ۴۹ درصد از خالص ارزش دارایی‌های خودش در حال معامله بوده و P/E Forward این سهم حدودا ۳٫۹ واحد محاسبه می‌شود لذا با این P/E  این سهم در محدوده‌ی قیمتی مناسبی برای سرمایه‌گذاری می‌باشد. لازم به ذکر است طبق گزارش کدال، موافقت شفاهی مبنی بر پذیرش شرکت گروه خدمات بازار سرمایه الگوریتم در بازار فرابورس ایران در هیات پذیرش انجام شده است، از اینرو عرضه این شرکت در فرابورس برای نماد وخارزم خبر خوبی می‌باشد.


[۱] Net Asset Value

[۲] Price

[۳] Earnings Per Share

به روز بمانید!

به منظور اطلاع از به‌روزرسانی‌ تحلیل‌ها و اخبار مهم مربوط به نمادهای تحلیل شده در کانال تلگرامی سبدگردان زاگرس عضو شوید.

این مطلب را در شبکه‌های اجتماعی بازنشر کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اگر پاسخی اضافه شد، شما را از طریق ایمیل مطلع کنیم؟

جهت دریافت مشاوره رایگان شماره تماس خود را وارد کنید:

و یا با ما تماس بگیرید: