شرکت سبدگردان زاگرس

تحلیل بنیادی کزغال – شرکت زغال سنگ پروده طبس

در تحلیل بنیادی کزغال (شرکت زغال سنگ پروده طبس) سعی شده است تا با اطلاعات در دسترس و با تجزیه و تحلیل داده‌ها و صورت‌های مالی شرکت، عملکرد آن در آینده پیش‌بینی شود. با مطالعه‌ی این مطلب می‌توانید از اطلاعات مربوط به تحلیل بنیادی کزغال و وضعیت فاندامنتال شرکت مطلع شوید.

تاریخچه شرکت

شرکت زغال سنگ پروده طبس در تاریخ ۱۳۸۶/۰۹/۰۱ به شماره ۶۵۳ در اداره ثبت اسناد و املاک شهرستان طبس به ثبت رسیده است.

در سال ۱۳۹۳ و بر اساس قرارداد فی مابین سازمان خصوصی سازی و سازمان تامین اجتماعی مورخ ۱۳۹۲/۱۲/۲۸ و اجرای مصوبه هیات وزیران، ۹۵ درصد سهام شرکت بابت رد دیون دولت از سازمان توسعه معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) به موسسه صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد واگذار گردید.

در تاریخ ۱۳۹۷/۰۴/۱۷ تعداد ۵۶۹۹۶ (۹۵%) سهم از موسسه صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد به شرکت بین المللی فولاد تجارت دالاهو منتقل و سپس برابر صلح سهام مورخ ۱۳۹۷/۱۲/۰۷ طبق دستور وزیر کار و امور اجتماعی تعداد  ۴۰۹۱۵ (۶۸.۲%) سهم از سهام مذکور به شرکت سرمایه گذاری صدر تامین واگذار گردید.

در حال حاضر شرکت جز واحدهای فرعی شرکت سرمایه­ گذاری صدر تامین و واحد تجاری و نهایی گروه، وزارت تعاون و کار و رفاه اجتماعی می­‌باشد.

پس از انجام مطالعات امکان­ پذیری استخراج مکانیزه ناحیه پروده و اجرای عملیات فاز یک تجهیز معدن زغال سنگ پروده توسط کنسرسیوم ایریتک-ایراسکو، نهایتا این فاز با ظرفیت تولید سالانه ۱.۵ میلیون تن زغال سنگ خام و ۷۵۰٬۰۰۰ تن کنسانتره، به روش جبهه کار طولانی در پروده یک از سال ۱۳۸۶ توسط شرکت زغال سنگ پروده طبس مورد بهره ­برداری قرار گرفت.

همزمان با اجرای طرح مذکور، بزرگترین کارخانه زغال شویی ایران نیز در جوار معدن با مساحت ۵۶۲۰ متر مربع و با ظرفیت ۳۰۰ تن بر ساعت احداث و همگام با آغاز استخراج زیرزمین، فرآوری زغال سنگ خام با دو روش محیط سنگین و فلوتاسیون ستونی در این کارخانه عملیاتی گردید.

 شرکت در حال حاضر در استان خراسان جنوبی، شهرستان طبس مشغول به فعالیت است. سهام شرکت برای اولین بار در تاریخ ۱۳۹۹/۱۱/۱۵ در گروه استخراج زغال سنگ و در بازار اول فرابورس عرضه اولیه و معامله شد.

موضوع فعالیت

  1. انجام عملیات اکتشاف مواد معدنی، آب‌های زیرزمینی، نقشه ­برداری سطحی و عمقی، حفاری ژئوتکنیکی، مغزه­‌گیری، آبشناسی، تعیین ذخیره و کلیه امور مربوط.
  2. طراحی و تجهیز و بهره‌­برداری از معادن و سایر فعالیت­‌های مرتبط از قبیل ساختمانی، راه سازی، تاسیساتی، احداث و راه اندازی کارخانجات صنایع فرآوری معدنی.
  3. کلیه فعالیت­‌های بازرگانی شامل خرید و فروش، صادرات و واردات قطعات و تجهیزات، محصولات و مواد و مصالح مربوط به معادن و صنایع معدنی و همچنین توزیع، حمل و نقل هر گونه عملیاتی که به نحوی از انحا با اهداف فوق مرتبط باشد.
  4. انجام فعالیت های پیمانکاری مشتمل بر مشاوره، پیمان مدیریت، ارائه خدمات مهندسی و بازرگانی داخل و خارج از کشور.
  5. سرمایه­‌گذاری و مشارکت در طرح­‌های تولیدی و خدماتی مرتبط با فعالیت شرکت.
  6. انجام کلیه امور معاملاتی و مبادرت به سایر عملیاتی که به طور مستقیم و غیرمستقیم در چارچوب قوانین و مقررات جاری کشور برای تحقق اهداف شرکت لازم و یا مفید بوده یا در جهت اجرای موضوع شرکت ضرورت داشته باشد.
  7. انجام عملیات حفاری آتشباری معادن زیرزمینی و سطحی و فعالیت‌­های مشابه.
  8. انجام کلیه امور مربوط به تعمیر و سرویس و اورهال تجهیزات معدنی.

سرمایه شرکت

سرمایه شرکت در تاریخ ۱۳۹۹/۰۷/۰۷ مبلغ ۲۰۰۰ میلیارد ریال شامل ۲ میلیارد سهم ۱۰۰۰ ریالی با نام تمام پرداخت شده می­باشد. سرمایه شرکت از بدو تاسیس تاکنون به شرح زیر بوده است:

ردیفتاریخ افزایش سرمایهسرمایه قبلی  (ریال)سرمایه جدید (ریال)درصد افزایش سرمایهمحل افزایش سرمایه
۱۱۳۸۶/۰۷/۰۷تاسیس۶۰,۰۰۰,۰۰۰۱۰۰%سرمایه اولیه
۲۱۳۹۹/۰۴/۱۰۶۰,۰۰۰,۰۰۰۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰۸۳۳۳۳۳%مطالبات سهامداران
۳۱۳۹۹/۰۷/۰۷۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰۲,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰۴۰۰%مطالبات سهامداران
۴۱۴۰۰/۱۰/۱۵۲,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰۳,۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰۷۵%مطالبات سهامداران

ترکیب سهامداران

نام سهامدارتعداد سهامدرصد مالکیت
سرمایه گذاری صدر تامین۲,۰۰۲,۰۷۹,۶۴۹۵۷.۲%
شرکت بین المللی فولاد تجارت دالاهو۷۹۸,۰۵۸,۷۷۰۲۲.۸%
صندوق سرمایه گذاری ب. ا. صباگستر نفت و گاز تامین۱۳۴,۶۶۶,۲۵۵۳.۸۴%
سایر سهامداران۵۶۵,۱۹۵,۳۲۶۱۶.۱۶%
جمع۳,۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰۱۰۰%

جایگاه شرکت در بازار داخلی           

در حال حاضر این شرکت حدود ۳۵ درصد تامین بازار کشوری را در اختیار دارد و شرکت سعی در جذب مشتریان داخلی دیگر در می‌باشد.

جایگاه شرکت در بازار خارجی

به منظور توسعه امر صادرات و حضور در بازارهای جهانی و طی مذاکرات انجام شده با مصرف کنندگان نهایی کنسانتره زغال سنگ (تولید کنندگان فولاد) نمونه محصول تولیدی به کشورهای هند، پاکستان، عمان و چین ارسال شده است. که در نهایت منجر به عقد قرارداد صادرات با شرایط تحویل FOB با کشور چین گردید و تاکنون یک محموله ۴۶،۲۴۰ تنی در سال ۹۷ و یک محموله ۲۰،۲۵۲ تنی در سال ۹۸حمل شده است.

تحلیل بنیادی کزغال – طرح توسعه شرکت زغال سنگ پروده طبس

  • طرح توسعه و خرید تجهیزات تمام مکانیزه ست دوم لانگ وال

 خرید تجهیزات تمام مکانیزه ست دوم لانگ وال به منظور بهبود پایداری تولید و آماده به کاری تجهیزات و حذف زمان توقف بین کارگاه‌های استخراج مکانیزه و بهره‌­گیری از تجهیزات مکانیزه استخراج با بالاترین سطح ایمنی. خرید تجهیزات دست دوم لانگوال منجر به افزایش ظرفیت استخراج زغال سنگ خام و ظرفیت تولید کنسانتره زغال سنگ کک شو به ترتیب به میزان ۵۲۰هزار تن و ۲۰۸هزار تن در سال افزایش میابد.

نحوه قیمت گذاری زغال سنگ

نرخ فروش زغال سنگ در حال حاضر بر مبنای ۲۶.۵ درصد شمش فولاد خوزستان بعلاوه مبلغی متناسب با کیفیت کنسانتره زغال سنگ محاسبه می­شود.

وضعیت تولید

ظرفیت اسمی، ظرفیت عملی و مقدار تولید (ارقام به هزار تن می باشد)
نام شرکتظرفیت اسمیظرفیت عملی۱۴۰۰۱۳۹۹۱۳۹۸۱۳۹۷۱۳۹۶۱۳۹۵۱۳۹۴
شرکت زغالسنگ پروده طبس۷۵۰۶۳۳۳۸۹۶۱۶۵۶۸۶۳۳۵۷۰۵۰۲۴۳۵
نمودار روند تولید کزغال

مقدار تولید کنسانتره زغال سنگ شرکت در سال ۱۴۰۰ به دلیل اورهال افت قابل توجهی داشته است. در شش ماهه اول ۱۴۰۱ با اتمام اورهال مقدار تولید شرکت ۳۳۴ هزار تن بوده است که برای شش ماهه دوم انتظار تولید ۴۱۴ هزار تن را داریم.

یکی از طرحهای شرکت پروژه تغلیظ کارخانه زغال شویی بود که سال ۱۴۰۰ به اتمام رسید که با توجه به آن نسبت تولید کنسانتره به زغالسنگ خام از ۴۰ درصد به ۴۳ درصد رسیده است.

وضعیت فروش

 ۱۴۰۰۱۳۹۹۱۳۹۸۱۳۹۷۱۳۹۶۱۳۹۵۱۳۹۴
داخلی۴۱۲۶۲۶۶۰۲۵۵۹۵۶۱۵۰۳۴۳۲
صادراتی  ۲۰۴۶   
جمع۴۱۲۶۲۶۶۲۲۶۰۵۵۶۱۵۰۳۴۳۲
نمودار روند فروش کزغال

روند فروش محصول کنسانتره در شرکت زغال سنگ پروده طبس و در طی سالیان اخیر به جز سال ۱۴۰۰ افزایشی بوده و به طور متوسط سالیانه ۱۲% رشد داشته است و علت افت تولید و فروش سال ۱۴۰۰ اورهال (تعمیرات اساسی تجهیزات لانگ وال) بوده است. شش ماهه اول ۱۴۰۱ فروش شرکت ۳۲۰ هزار تن بوده است، برآورد ما از فروش شش ماهه دوم ۱۴۰۱ حدود ۴۱۴ هزار تن می‌باشد. همانطور که در جدول بالا ملاحظه می نمائید شرکت زغال سنگ پروده طبس در سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ مقداری از محصول خود را صادر کرده است ولی با توجه به اینکه در داخل کشور با کمبود محصول زغالسنگ روبرو هستیم، انتظار صادرات این محصول نمی­رود.

بهای تمام شده

مبلغ بهای تمام شده طی سالیان اخیر در شرکت زغال سنگ پروده طبس روند رو به رشدی داشته است که با توجه به وسعت حوزه عملیات معدنکاری و همچنین میزان رشد تولید شرکت در سالیان اخیر قابل توجیه می باشد. با نگاهی به اقلام تشکیل دهنده بهای تمام شده شرکت طی ۳ سال اخیر درمی یابیم که نزدیک به ۷۰ درصد از بهای تمام شده مربوط سربار تولید می‌باشد.

دوره مالی۱۴۰۰ سه ماهه منتهی به ۱۴۰۱/۰۳ شش ماهه منتهی به ۱۴۰۱/۰۶ شش ماه باقیمانده منتهی به ۱۴۰۱/۱۲۱۴۰۱۱۴۰۲۱۴۰۳
فروش۱۴,۶۱۶,۹۱۷۶,۳۶۴,۱۹۹۱۲,۴۶۷,۲۷۱۱۴,۴۶۷,۶۸۴۲۶,۹۳۴,۹۵۵۳۶,۴۶۱,۶۶۲۴۴,۴۰۲,۲۰۳
بهای تمام شده کالای فروش رفته۱۰,۷۵۹,۳۲۳-۳,۶۹۳,۷۸۷-۷,۵۹۸,۰۲۴-۹,۱۱۸,۹۶۱-۱۶,۷۱۶,۹۸۵-۲۴,۶۶۰,۲۳۰-۳۲,۷۹۶,۹۸۵-
سود (زیان) ناخالص۳,۸۵۷,۵۹۴۲,۶۷۰,۴۱۲۴,۸۶۹,۲۴۷۵,۳۴۸,۷۲۳۱۰,۲۱۷,۹۷۰۱۱,۸۰۱,۴۳۲۱۱,۶۰۵,۲۱۸
هزینه های عمومی, اداری و تشکیلاتی۱۱۹,۴۶۲-۳۶,۳۸۷-۷۱,۵۰۲-۷۱,۵۵۹-۱۴۳,۰۶۱-۲۱۸,۳۹۳-۲۹۸,۵۹۶-
خالص سایر درامدها (هزینه ها) ی عملیاتی۸۰۴,۸۷۳۶,۷۲۵۲۵۶,۵۱۹۴۰۸,۵۹۰۶۶۵,۱۰۹۹۵۰,۹۰۶۱,۰۷۵,۱۰۳
سود (زیان) عملیاتی۴,۵۴۳,۰۰۵۲,۶۴۰,۷۵۰۵,۰۵۴,۲۶۴۵,۶۸۵,۷۵۳۱۰,۷۴۰,۰۱۷۱۲,۵۳۳,۹۴۵۱۲,۳۸۱,۷۲۴
هزینه های مالی۹۹,۷۶۲-۳۶,۳۰۵-۸۹,۷۲۴-۸۹,۷۲۴-۱۷۹,۴۴۸-۱۷۹,۴۴۸-۱۷۹,۴۴۸-
خالص سایر درامدها و هزینه های غیرعملیاتی۶۶۴,۰۳۷۱,۲۰۹۸,۳۶۳۸,۳۶۳۱۶,۷۲۶۲۲,۵۸۰۳۰,۴۸۳
سود (زیان) خالص عملیات در حال تداوم قبل از مالیات۵,۱۰۷,۲۸۰۲,۶۰۵,۶۵۴۴,۹۷۲,۹۰۳۵,۶۰۴,۳۹۲۱۰,۵۷۷,۲۹۵۱۲,۳۷۷,۰۷۷۱۲,۲۳۲,۷۶۰
مالیات۹۰,۷۴۲-۰۰۰۰۰۰
سود (زیان) خالص عملیات در حال تداوم۵,۰۱۶,۵۳۸۲,۶۰۵,۶۵۴۴,۹۷۲,۹۰۳۵,۶۰۴,۳۹۲۱۰,۵۷۷,۲۹۵۱۲,۳۷۷,۰۷۷۱۲,۲۳۲,۷۶۰
سود (زیان) خالص۵,۰۱۶,۵۳۸۲,۶۰۵,۶۵۴۴,۹۷۲,۹۰۳۵,۶۰۴,۳۹۲۱۰,۵۷۷,۲۹۵۱۲,۳۷۷,۰۷۷۱۲,۲۳۲,۷۶۰
سود هر سهم پس از کسر مالیات۲,۵۰۸۱,۳۰۳۲,۴۸۶۲,۸۰۲۵,۲۸۹۶,۱۸۹۶,۱۱۶
سرمایه۲,۰۰۰,۰۰۰۲,۰۰۰,۰۰۰۲,۰۰۰,۰۰۰۳,۵۰۰,۰۰۰۳,۵۰۰,۰۰۰۳,۵۰۰,۰۰۰۳,۵۰۰,۰۰۰
سود هر سهم بر اساس آخرین سرمایه۱,۴۳۳۷۴۴۱,۴۲۱۱,۶۰۱۳,۰۲۲۳,۵۳۶۳,۴۹۵
شرح۱۴۰۰۱۳۹۹۱۳۹۸۱۳۹۷
بهای تمام شده به فروش۷۳۴۳۶۹۶۶
حاشیه سود خالص۳۴۵۸۲۹۲۶

همانطور که در جدول بالا مشاهده می­‌نمایید نسبت بهای تمام شده به فروش در سال ۹۹ کاهش محسوسی داشته است و متناسب با آن حاشیه سود شرکت بهتر شده است که دلیل آن افزایش نرخ محصولات می­باشد. شرکت در سال ۱۴۰۰ حاشیه سود ۳۴ درصدی را تجربه کرده است و این انتظار را داریم که برای سال ۱۴۰۱ حاشیه سود حدوداً ۴۰ درصدی داشته باشد.

صورت سود و زیان شرکت در زیر آورده شده است.

تحلیل بنیادی کزغال – مفروضات

شرحواحد۱۴۰۱۱۴۰۲۱۴۰۳
نرخ دلارریال۲۹۰۰۰۰۳۶۰۰۰۰۴۳۲۰۰۰
نرخ تورمدرصد۴۰%۳۵%۳۵%
نرخ تورم دستمزددرصد۳۵%۳۰%۳۰%
نرخ خرید زغال سنگ خام ریال/تن۱۵,۰۱۵,۸۶۸۱۸,۴۳۵,۵۴۸۲۲,۱۲۲,۶۵۸
نرخ فروش شمش فولاد خوزستان دلار/تن۴۵۵۴۵۰۴۵۰
نرخ فروش کنسانتره زغال سنگ ریال/تن۳۴,۹۶۶,۷۵۰۴۲,۹۳۰,۰۰۰۵۱,۵۱۶,۰۰۰
ظرفیت اسمی استخراجتن۱,۳۶۰,۰۰۰۱,۳۶۰,۰۰۰۱,۸۸۰,۰۰۰
ظرفیت اسمی تولید کنسانترهتن۷۵۰,۰۰۰۷۵۰,۰۰۰۹۵۸,۰۰۰
ظرفیت عملی تولید کنسانترهتن۵۸۴,۸۰۰۵۸۴,۸۰۰۸۰۸,۴۰۰
نسبت تولید کنسانتره به زغال سنگ خامدرصد۴۳%۴۳%۴۳%

تحلیل بنیادی کزغال – نتیجه ­گیری

در تحلیل بنیادی کزغال با توجه به مطالب ارائه شده و مفروضات، پیش‌بینی می‌شود شرکت در سال ۱۴۰۱، ۳۰۲ تومان و در سال ۱۴۰۲، ۳۵۳ تومان به ازای هر سهم سود خالص داشته باشد. و با توجه به فرض تقسیم سود ۹۰ درصدی در مجمع P/E شرکت ۴.۸ می‌باشد.

به روز بمانید!

به منظور اطلاع از به‌روزرسانی‌ تحلیل‌ها و اخبار مهم مربوط به نمادهای تحلیل شده در کانال تلگرامی سبدگردان زاگرس عضو شوید.

این مطلب را در شبکه‌های اجتماعی بازنشر کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اگر پاسخی اضافه شد، شما را از طریق ایمیل مطلع کنیم؟

جهت دریافت مشاوره رایگان شماره تماس خود را وارد کنید:

و یا با ما تماس بگیرید: